Мусака с тиквички и патладжани

Необходими продукти:

2 тиквички

2 патладжана

5-6 картофа

1 глава кромид лук

1 морков

Сол и черен пипер

Чубрица

За заливката:

5 яйца

1 кофичка кисело мляко

щипка сол

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Нарежете морковът и лукът на кубчета и ги сложете в тиган, да се запържат. Добавете и каймата, и докато се пържи я надробете. След това, махнете тигана от котлона.
  2. Докато това стане, нарежете тиквичките, патладжаните и картофите на кубчета. Ако желаете, може да ги сложите и те да се позапържат, ако ли не, сложете ги направо в тавата.
  3. Изсипете съдържанието от тигана в тавата, при останалите зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и чубрица, която е идеална подправка за мусака. Ако е необходимо, капнете малко олио.
  4. Разбъркайте хубаво и сложете тавата във фурната. печете на 220 градуса, докато картофите се изпекат.
  5. Да направим заливката. В дълбока купа, разбъркайте яйцата с киселото мляко. Добавете и щипка сол. Когато картофите се изпекат, извадете тавата от фурната и отгоре зелейте със заливката. Разпределете по цялата повърхност на тавата.
  6. Върнете обратно във фурната и запечете още малко, докато се стегне заливката.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *