
Необходими продукти:
2 тиквички
2 патладжана
5-6 картофа
1 глава кромид лук
1 морков
Сол и черен пипер
Чубрица
За заливката:
5 яйца
1 кофичка кисело мляко
щипка сол
Начин на приготвяне:
loading...
- Нарежете морковът и лукът на кубчета и ги сложете в тиган, да се запържат. Добавете и каймата, и докато се пържи я надробете. След това, махнете тигана от котлона.
- Докато това стане, нарежете тиквичките, патладжаните и картофите на кубчета. Ако желаете, може да ги сложите и те да се позапържат, ако ли не, сложете ги направо в тавата.
- Изсипете съдържанието от тигана в тавата, при останалите зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и чубрица, която е идеална подправка за мусака. Ако е необходимо, капнете малко олио.
- Разбъркайте хубаво и сложете тавата във фурната. печете на 220 градуса, докато картофите се изпекат.
- Да направим заливката. В дълбока купа, разбъркайте яйцата с киселото мляко. Добавете и щипка сол. Когато картофите се изпекат, извадете тавата от фурната и отгоре зелейте със заливката. Разпределете по цялата повърхност на тавата.
- Върнете обратно във фурната и запечете още малко, докато се стегне заливката.