Мъглите отстъпват за кратко, но идват студ и сняг

Предстои съществена промяна на времето, а зимата ще напомни, че е на прага.

Тази нощ ще бъде все още ясно, а в низините на места— мъгливо. Минималните температури утре ще са от минус 1 до 4 градуса.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, а след обяд облачността ще започне да се увеличава.. максималната температура ще достигне 10 до 14 градуса, в местата, където все още ще има мъгли — по-ниски, до 4-6 градуса.

По-късно и през нощта срещу неделя мъглите ще се разсейват. Облачността ще се увеличи и ще се появи слаб западен вятър. Минималните температури  в неделя ще останат без промяна, от около нула до 4 градуса.

В неделния ден от север ще прониква студен въздух. Ще бъде предимно облачно, със слаб вятър от север и североизток. Максималните температури ще бъдат от 7 градуса на североизток до 12-13 в крайните южни райони.

След обяд в източните части на страната ще започнат превалявания от дъжд.

През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат голяма част от страната. В Предбалкана и високите места на североизток дъждът ще започне да преминава в сняг. Минималните температури ще са от около нула градуса на запад до плюс 6-7 в югоизточните райони.

През деня понижението на температурите ще продължи. Валежите от дъжд и сняг ще продължат над източната половина от страната и по високите места, Предбалкана и в Лудогорието ще се образува снежна покривка. Температурите след обяд там на много места ще са по-ниски от тези сутринта. В страната те ще са в интервала от около нулата в Североизточна България до 6-7 в крайните западни райони, където ще има и разкъсвания на облачността.

По-късно през деня и преди полунощ срещу вторник преваляванията ще спират почти навсякъде, освен в крайните източни райони.

Облачно, студено и мъгливо ще бъде времето през по-голямата част от следващата седмица. В някои дни минималните температури ще бъдат доста ниски, на места до под минус 5-6, до минус 7-9 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *