Мъжът на Захариева за строежа на Алепу: Това е противосвлачищно съоръжение, служи за основа на сградите, които ще бъдат над него

Това е противосвлачищно съоръжение, действа като укрепително съоръжение на земни масни. То запълва, то е на мястото на земната маса, която е няма. Това решение го е взел инвеститора. Тази конструкция е проектирана от едни от най-добрите специалисти по конструкция и земна механика в България. В момента свлачището не функционира, защото това съоръжение го подпира, но земната маса зад него продължава да го натиска.

Това коментира по БТВ съдружникът в Архитектурното бюро “А и А Архитекти” арх. Ангел Захариев, който е проектант на строежа на курортен комплекс на плажа в Алепу. Както е известно, Ангел Захариев е мъж на външния министър Екатерина Захариева.

Това противосвлачищно съоръжение служи като стабилна земна основа, за основа на сградите, които ще бъдат над него. На втория етап започва полагането на пръст, на слоеве се уплътнява, и се стабилизира с бетон тази пръст на слоеве. Това продължава няколко месеца, след това върху новата стабилизирана основа се строят новите сгради. Под тази сграда има десетки изливни пилоти, които са набити в земята, мисля 18-20 метра надолу, допълни арх. Захариев.

Тази конструкция е приемана с Приемателна комисия, именно като противосвлачищна конструкция. Разположени са датчици вътре, и отделно с измервателна техника е следено движението им, за да се провери дали тя изпълнява функцията си на укрепване на скала. В момента не се строи. Първо, защото има забрана за строителство, и второ, спазват се условията във връзка с „Натура 2000” – заради един вид рядка птица има забрана за строителство за определен период от време, каза още съпругът на Екатерина Захариева.

loading...




Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *