НАГЛОСТ! Таксиметров шофьор, дрогиран и без лиценз, вози пътници

Дрогиран таксиметров шофьор без лиценз заловиха зад волана на кола нa „Мега такси“ в Дупница пътни полицаи. Вчера около обяд 33-годишният шофьор на такси Йордан Манов от Дупница е спрян за проверка на главен път Е-79, на кръговото кръстовище край кв. „Байкал”, той карал клиент за село Джерман. Полицаите тествали шофьора за дрога, оказало се, че преди да седне зад волана, Й. Манов е взел наркотици.

Пътните полицаи поискали и документите на таксито. Оказало се, че Манов няма разрешително за извършване на таксиметрова дейност. Зад волана на таксито седнал един от праверяващите полицаи и заедно с шофьора ги закарал в полицейското управление на Дупница. Манов е дал показания пред дознател и срещу него е образувано досъдебно производство за шофиране след употреба на наркотични вещества и за незаконна таксиметрова дейност. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Дупница. Таксито е паркирано в двора на РУП в града и ще се ползва като веществено доказателство пред съда.

Това е третото незаконно такси, установено в Дупница от началото на годината. Първото беше на управителя на „Сити такси“ Божидар Начев. Тогава група таксиметрови шофьори написаха благодарствено писмо и призоваха пътните полицаи в града да правят по-често проверки на такситата, тъй като има неизрядни шофьори, без разрешително за таксиметрова дейност, те не плащат данъци и работят в сивия сектор.

Преди около два месеца полицаи заловиха таксиметров шофьор зад волана с 2,43 промила алкохол, в таксито имаше и пътници.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *