Надал спря полета на Гришо в Акапулко

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко, след като загуби от световния номер 2 Рафаел Надал с 3-6, 2-6 в 14-та среща между двамата, предаде БГНЕС. В първия сет българският тенисист успя да пробие веднъж съперника си, но Надал се възползва и от двете възможности за пробив, които имаше, за да се наложи с 6-3. Във втората част отново имаше размяна на пробиви, като Димитров стигна до един, но загуби цели три пъти подаването си, което позволи на испанеца да затвори мача след час и 43 минути игра.

По този начин Надал записа 13-ти успех от 14 двубоя с Димитров и в утрешния финал на надпреварата ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който по-рано днес победи сънародника си Джон Иснър с 2-6, 7-5, 6-3.

От своя страна Димитров достигна първия си полуфинал за 2020 година, с което си осигури 100 точки за световната ранглиста и близо 95 хиляди долара от наградния фонд. Това означава, че от утре българинът ще се изкачи с три позиции в ранглистата и ще се завърне в топ 20, заемайки 19-то място.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *