Над 100 любители на природата се включиха в 15-ия събор „Приятели на Пирин” над Кресна

Над 100 любители на природата от град Кресна и техни гости се включиха в 15-ия събор „Приятели на Пирин”, водещ началото си от 2009 година.

И този път по традиция мястото на събора бе в курортната зона Върбите, известна и като Синаница, която отдавна е оформена като вилно селище с повече от 50 вили и други сгради с очертани улици, водопровод и електрическа система. Организацията бе поета от туристическо дружество „Синаница-2000” и община Кресна, а увеселителната част – от местните собственици начело с известния в цялата община телевизионен техник Петър Иванов.

Под дебелата горска сянка готварският екип на Ваня Чалгънова и помощничките й Илияна Златкова и Катерина Златкова приготви овнешки курбан, осветен от архиерейския наместник на Санданска духовна околия Георги Танчев.

За веселата част се погрижи човекът оркестър Андон Николов от Кресна с изпълнения от местния фолклор.

Празника уважиха кметът на Кресна Николай Георгиев, заместникът му Петър Петров, председателят на Общинския съвет инж. Мая Божинова, дългогодишният председател на ТД „Синаница-2000” Петър Галчев и много общественици.

Съборът „Приятели на Пирин” събра гости в курортната част на селището още в петък и свърши в неделя вечерта, а много от участниците използваха случая и за излети до известната Брайкова поляна, историческата местност Вълчи рид и други забележителности на Пирин планина.

БОРИС САНДАНСКИ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *