Над 100 са вече прибралите се от чужбина лица в община Разлог, всички са под карантина

Над 100 са вече прибралите се от чужбина лица в община Разлог. Това съобщиха от Общинския кризисен щаб в града. Оттам поясниха, че цифрите непрекъснато се менят и данните са актуални към вчера – 24 март, вторник. Всички лица са поставени под карантина и спазването й се следи стриктно от органите на МВР. Засега няма констатирани нарушения, но при установяване на нарушители те ще понесат предвидените в закона наказания.

Няма случаи на проявена симптоматика на лица, завърнали се от чужбина. Като цяло обстановката в Разлог е спокойна. Масово хората излизат навън и са с маски и ръкавици. Все по-малко са хората, които безцелно се разхождат из града.

Същевременно десетки фирми и граждани направиха дарения за МБАЛ – Разлог и социалните заведения, някои от тях желаят анонимност.

Същевременно се очаква решението на болницата в Разлог кое отделение ще бъде предвидено и оборудвано за приемане на евентуални пациенти с коронавирус. В МБАЛ – Разлог има инфекциозно отделение, което след пенсионирането на специалиста по инфекциозни болести бе закрито поради липса на кадри. То обаче е напълно подходящо – с отделен вход и  ограничен достъп. Отделението за долекуване вече прие пациент с коронавирус. С добро оборудване е и отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ), което има четири легла, всички оборудвани, дори е оборудвано с кислородни апарати.

На този етап няма яснота кое отделение ще бъде обособено за прием на пациенти с коронавирус. Кметът на община Разлог и председател на Общинския кризисен щаб Красимир Герчев каза, че болничното заведение на този етап е добре оборудвано предвид мащабите му.     

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *