Над 200 грации показаха умения и талант по време на Първи турнир „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“

Над 200 деца от клубове от цялата страна взеха участие в  Първи турнир „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“. Спортната инициатива беше открита от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности в Благоевград Христина Шопова, която декларира готовността на кметския екип да продължи да помага и да подкрепя развитието на спорта, и в частност художествената гимнастика.

„Поздравявам Ви от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Сигурна съм, че организирането провеждането на турнира е първа стъпка, но няма да бъде последната. Благоевград заслужава да има художествена гимнастика, затова Общината ще продължи да подкрепя този спорт“, каза в част от приветственото си слово зам.-кметът Христина Шопова и пожела на състезателите здраве и единство. В рамките на няколко часа, малките гимнастички демонстрираха прецизност, грациозност и стил. Те впечатлиха съдии, родители и гости на Благоевград и бяха отличени със златни медали, грамоти и подаръци.

Турнирът „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“ се провежда за първа година в Благоевград, като идеята на организаторите е той да стане традиционен.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *