Над 6000 туристи се очаква да посрещнат Новата година в Сандански, наливат близо милион в бизнеса

100 процента е заета легловата база в три-, четири- и петзвездните хотели в Сандански. Свободни места все още има в частни квартири и крайпътни мотели и хотели. Над 6000 е легловата база в община Сандански, в това число и частните квартири, показва справка на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански с председател общинския съветник Иван Терзиев, който е управител на петзвездната перла парк-хотел „Пирин“ в Сандански. Очакванията са гостите да налеят около 1 млн. лв. в бизнеса в Сандански в дните около Нова година.
В момента има свободни места в Мелник и Рожен, но и там заетостта се очаква да е на тотал, прогнозира Ив. Терзиев.  Пакетите в хотелите варират от 200 до 450 лева, в зависимост от категоризацията им. По традиция резервациите са направени още в края на месец септември, когато е ангажирана над 50 процента от легловата база. Най-масовият турист, предпочел да посрещне Новата 2019 година в Сандански, е българинът, и то предимно от столицата. Има и малко резервации на пловдивчани, перничани, старозагорци, както и туристи от Македония и Гърция, но в сравнение с предишни години те са намалели. През тази година регистрират спад и гостите от Русия.
По-слаби са резервациите за коледните празници. Едва 65 процента от хотелите са пълни за Коледа, тъй като е семеен празник.
ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *