Назначават 14 души от рискови групи в ново предприятие за озеленяване в Радомир

14 души от рискови групи ще бъдат назначени в ново предприятие по озеленяване и благоустройство в Радомир. То ще е общинско и ще бъде създадено по проект, който вече е одобрен. Начинанието ще се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Стойността на одобрените разходи е 199 722 лв. Проектът ще се изпълнява в рамките на 14 месеца. Той прилага интегриран подход за решаване на част от проблемите на уязвимите групи. Предприятието ще развива дейности по озеленяване и благоустрояване на територията на община Радомир, които ще се състоят в почистване и поддържане на зелени площи, обществени паркове, градини, крайпътно и крайулично озеленяване, декоративна дървесна, храстова и тревна растителност, включително паркови елементи и детски площадки.
На трудов договор ще бъдат назначени 14 души от рискови социални групи и 5 души персонал на предприятието, които ще ползват помещения общинска собственост, след като бъдат ремонтирани. За обезпечаване на дейността му ще бъдат закупени оборудване, материали и консумативи. Предвидено е провеждане на обучение за назначените.
Стартът на дейността на социалното предприятие ще подкрепи процеса на интеграция на пазара на труда на лицата от рискови групи.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *