Най-щастливите държави на всеки от континентите

Доклад да щастието по света класира 156 държави според нивото на щастие на тяхното население.

Класация отличава най-щастливата страна във всеки континент, пише ZeroHedge.

Северна Америка

Канада може да се похвали с най-щастливото население там. Не особено щастливите американци са сринали рейтинга на страната за трета поредна година, въпреки непрестанните убеждения, че нещата изглеждат розово. Данните от доклада отдават това на различни зависимости, сред които опиати, работохолизъм, хазарт, интернет и дори пазаруване.

Хаити е най-малко щастливата страна в региона. Държавата все още е изправена пред трудности като изграждане на санитарна мрежа и други образователни и здравословни програми.

Увеличение на нивата на щастието има в Никарагуа, тъй като страната положи големи усилия, за да намали бедността.

Южна Америка

На континента нивата на щастие започват от оценка 6 нагоре. Изключение прави само Венецуела, която освен колебания относно щастието, има и такива с регионалното подобрение. Там и хиперинфлаацията и хуманитарната криза не дават изгледи скоро да бъдат решени.

Европа

Финландия заема първото място за втора поредна година, което не е изненадващо. Страната е със стабилен баланс между професионалния и линия живот на своите жители, които получават и силна социална политика.

Скандинавските страни са сред първите в класацията, повишавайки резултата на региона до 16 процента над средното за света.

Украйна е най-нещастната, което може да се дължи на продължителната война в Югоизточен Донбас. Гърция има най-малък напредък, тъй като продължава да се възстановява от кризата с държавния дълг.

Близкия Изток и Централна Азия

Узбекистан показа най-бързо регионално подобрение, тъй като страната стартира амбициозна програма за реформи за по-голямо икономическо, социално и политическо развитие.

Гражданската война в Сирия си казва думата, както и израело-палестинският конфликт, който обаче не изглежда да прави по-малко щастливи жителите на Израел. Държавата заема 13-ата позиция в класацията.

Останалата част от Азия

В Източна Азия средният резултат за щастие е доста по-близък до средния за света, а Тайван е най-щастливата страна.

Сингапур се конкурира с други страни в Югоизточна Азия, въпреки че населението е едва 5,6 милиона души. Съседката Малайзия обаче се срина от 35-то до 80-то място в класацията.

Африка

Континентът се придържа към ниво на щастие от 19,2 процента, което е под средното за света, но има планове за подобрения и догонване в рейтинга.

Мавриций е облагодетелстван от добро управление и оживен туристически сектор. Посетителите са близо колкото и цялото население на острова – 1,3 милиона. – междувременно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *