Нана си маха яйчниците

Нана Гладуиш доброволно отстранява яйчниците и маточните си тръби.

Водещата на предаването „Съдебен спор” призна, че в понеделник й предстои тежката операция.Интервенцията, за която влиза в болница в ранното утро на 14 май, е част от борбата й с рака на гърдата, с който тя бе диагностицирана преди години.

Анджелина Джоли, която преди няколко години отряза двете си гърди, а след това и яйчниците от притеснение, че може да развие онкологично заболяване, защото в семейството й има и други жени, обременени от коварната болест, стана пример за подражание на дами от цял свят. Бившата жена на Брад Пит стигна до това решение след серия от изследвания на кръвта й, които показали завишени туморни маркери. Допълнително лекарите открили, че е носител на генна мутация BRCA1, което означава, че е предразположена към развитие на рак. От всички органи, символ на женствеността, актрисата запазила единствено матката си…

Операциите на Анджелина Джоли бяха през 2015 г. и от тогава до сега тя не е имала здравословни проблеми. Вдъхновена от смелата й постъпка, Нана се надява чрез поредната хируругическа интервенция да прогони коварният рак веднъж завинаги от тялото си.

Фондацията й „Една от осем” дори отбеляза световния ден за борба с рака на яйчниците в центъра на София на 8 май, а в подкрепа на водещата се появи й сестра й, която също се бори със заболяването. Тя е диагностицирана с онкологично заболяване два месеца след като се разбра, че Нана е болна за втори път. Двете жени заедно са преминали през ада на химиотерапията, но резултатът от лечението е повече от положителен, което предизвиква усмивка по лицата им.

В началото на юли 2017 г. водещата на „Съдебен спор” сподели в ефир: „Готова съм на всичко, за да се справя с рака на гърдата за втори път. Не съм самонадеян човек, за да кажа, че ще успея, но си позволявам да вярвам. Ако първия път не бях сигурна дали ще живея и няколко месеца, сега вече съм наясно, че животът продължава и с диагнозата. Има лечение и за мен сега е много важно този път да мина през рака красива. Да направя всичко, за да се чувствам добре и хората да видят как може да се живее с рак и човек да се радва на живота… Ракът ми е седял на масата, носил ми е дрехите, спал ми е в леглото. Не го искам вече”, сподели през сълзи Нана.

Гладуиш също си е правила генетични тестове. Те показали, че има наследствена обремененост за рак на гърдата и рак на яйчниците. Това напълно я мотивирало да последва примера на Анджелина Джоли, макар че в България няма лекарска практика, която да подкрепя рязането на органи без причина. Нашите медици са на мнение, че здрав орган не бива да се пипа, а най-ярък противник на рязането е топ генетикът професор Иво Кременски, който винаги е твърдял, че не бива холивудската мода и глезотия да навлизат в медицината.

Нана вече е провела задълбочен разговор със съпруга си Джонатан Гладуиш. Той изразил подкрепата си и заявил, че без бой момичето му не би трябвало да се предаде на коварната болест. Бизнесменът смятал, че жена му ще пробва всякакви методи, за да стои болестта далеч от къщата им.

Телевизонната звезда преровила целия интернет, за да прочете всичко написано за рака на яйчниците. От предстоящата операция изобщо не се страхувала, защото интуицията й подсказвала, че ще мине перфектно. Освен това семейство Гладуиш избрали перфектен лекарски екип, а самата интервенция щяла да бъде по лапароскопски метод, т. е безкръвна, предават от Уикенд.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *