Напук на препоръките от Разлог „Левски“ се добра до трети мач с „Пирин“

Напук на препоръките от Разлог „Левски“ се добра до трети мач срещу „Пирин“ в четвъртфиналния плейоф за волейболната титла на страната с победата с 3:2 /24:26, 25:18, 25:19, 23:25, 15:13/. След лесния успех на 0 в първия мач от планинското градче се чуха закани, че всичко ще приключи в ответния двубой в столицата. Реалностите обаче се оказаха други. На практика хората на Северин Димитров се биха сами в зала „Универсиада“, след като изиграха безгрешни два гейма – първия и четвъртия, но не се възползваха от психологическото си предимство и допуснаха домакините да измъкнат тайбрека след два часа и половина изтощителна битка. Не помогна и включването на лекуващия от контузия Илиян Преспов. От пейката не се отлепиха Благовест Катранджиев и Мартин Кръстев. Гостите така и не намериха противодействие срещу капитана на противника Смилен Мляков, който наниза 32 т. Най-резултатният в отсрещната половина Георги Чалъков завърши с 16 т.

„Пропуснахме да затворим серията, но трябва да сме спокойни, защото имаме още една възможност, при това пред наша публика. Проблемите ни дойдоха от слабия сервис. Основната ни задача сега е да възстановим момчетата психически и физически след уморителния мач. При 2:1 за „Левски“ потърсихме промяната с Преспов. Силно се надявам и той, и останалите  състезатели с болежки да са на линия за петък, коментира наставникът С. Димитров.

„ЛЕВСКИ“: Мляков-32, Баннов-17, Люцканов-17, Кордев-16, Богданов-12, Ван Хаарлем-5, М. Иванов-либеро /Димов, Н. Манчев, Александров, Вълчинов, Бонев-либеро/.

„ПИРИН“ /РЗ/: Чалъков-16, Елчинов-14, Попов-13, Гаджанов-10, Б. Иванов-5, Сотелдо-2, Каракашев-либеро /Преспов-6, Асенов/.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *