НАП запечата будката за плащане на паркинга за първа станция на лифта над Паничище

Вече цяла седмица не се събира такса „паркинг” на първа станция на лифта при хижа „Пионерска. Оказа се, че от НАП са запечатали постройката, където се събират парите.

При проверка, извършена от данъчни служители предишната събота, е установено, че парите, открити в касата, не съответстват с тези, намерени в служителя.

Репортер на „Струма“ се свърза с кмета на Сапарева баня Калин Гелев и го попита: защо е запечатана от НАП постройката на паркинга на първа станция на лифта над Паничище.

Гелев отговори: „Проверката е извършена миналата събота. Данъчните са открили повече пари в служителя на паркинга, отколкото са регистрирани по касов апарат. Събраните такси се отчитат веднъж седмично. Няма как да се отчитат ежедневно. За това има разминаване в отчетените пари по касов апарат и наличните в този, който събира таксата. Събирачът ще отнесе наказание в зависимост от глобата, която ще наложат на общината от НАП. Преди пет години, когато започнах работа като кмет, първият акт от НАП, който получих и платих, беше по същия повод. Тогава на паркинга работеше Станко Станков и платих 500 лв. глоба“, спомни си К. Гелев.

Цената на едно паркомясто за леки коли е 5 лв. на ден, за автобуси е 20 лв.

К. Гелев обясни, че след Коледа и Нова година почти няма туристи, които да се качват с лифта на Седемте рилски езера, поради което паркингът не се използва пълноценно.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *