Вкусният орех се счита за уникален дар от природата, който всички знаем още от детството
Целебна тинктура от орех: бедна ви е фантазията колко ползи има тази напитка!
И колкото е вкусен ореха, толкова е и полезен.
Полза има от листата, черупката, преградките, зелената обвивка на младите орехи. Днес ние ви предлагаме на вашето внимание една много практична народна рецепта, която е доказала ефективността си. Това е инфузия от орехови прегради.
Рецепта:
1. 2 супени лъжици орехови преградки се поставят в стъклен съд.
2. Залейте ги плътно с водка, като преди това не пропускате да ги начупите добре.
3. Настоявайте на тъмно място в продължение на 2 седмици.
Как да приемате:
Тинктурата се приема ежедневно. За да започнете е достатъчно 5-6 капки да разтворите в две супени лъжици вода. След това броя капките може да се увеличи, ако е необходимо. Курсът на лечение с тинктурата е от 3 седмици до 3 месеца.
Показания:
болки в ставите и ишиас (да се втрива върху болезненото място външно);
диабет;
стомашно разстройство;
гуша;
болки в петата (външно приложение);
загуба на паметта;
главоболие;
неврологични заболявания;
миома на матката;
косопад (външно приложение).
При проблеми с хормоните и щитовидната жлеза ореховата тинктура трябва да се приема три пъти дневно по 5-30 капки 20 минути преди хранене. След приема се пие глътка вода.
Противопоказания:
псориазис;
атопичен дерматит;
ангиоедем;
копривна треска;
острър гастрит.