Наставникът на „Пирин“ /ГД/ Д. Крушовски шокира шефовете си с оставка

Старши треньорът на „Пирин“ /ГД/ Димитър Крушовски изненадващо подаде оставка вчера. Наставникът на гоцеделчевци стори това на среща с клубната управа малко повече от 24 часа след поражението с 0:2 в съседското дерби с „Банско“, където също бе треньор преди време.

„С оглед събитията до момента, някой трябваше да поеме отговорност. Аз съм човек, който никога не е бягал от това. Първи треньорът поема тежестта в подобна ситуация, което е световна практика. Дано е добре за клуба. Това е основната причина и няма друга. С ръководството винаги сме работили добре и в името на клуба. Благодаря им за пълното доверие в тези две години, които бях начело на тима“, коментира Д. Крушовски.

„Това бе неприятен сюрприз, с който започваме седмицата. В крайна сметка Димитър Крушовски се срещна с нас, изложи своите доводи и ние уважихме желанието му. Искам да му благодаря от името на Управителния съвет за изключително професионалната работа през цялото време начело на отбора. Той е ценен специалист, който всеки би се радвал да има в редиците си. Затова му предложихме да продължи да работи в клуба на друга позиция, на която може да бъде полезен със своите знания. Поне имаме двуседмична пауза, в която да можем да реагираме и да потърсим вариант за наставник до следващия мач в последния уикенд на септември срещу „Балкан“ у дома“, коментира председателят на УС на „Пирин“ /ГД/ Андон Смилянов.

През това лято тимът бе напуснат от петима състезатели. В началото на третия сезон под ръководството на Д. Крушовски пиринци започнаха в Трета лига с победа над „Сливнишки герой“ с 2:0, но последва серия от 5 поредни поражения.

Андон Смилянов

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *