Натурализиран египтянин отне титлата на дупничанина Д. Александров

Натурализираният египтянин Тарек Абдеслам отне титлата на дупничанина Даниел Александров при 80-килограмовите класици на държавното първенство по борба в Сливен. Европейският първенец отпреди 2 месеца в Нови Сад, но в по-долната категория, спечели финала с 5:2 и дублира успеха си срещу бронзовия медалист от „Евро-2016“ на зимния шампионат на България. По пътя си към решителния двубой за златото Александров отстрани трима съперници. Съотборникът му в „Миньор“ получи и приза за най-техничен борец.

Никой не успя да спре шампионския поход на други двама състезатели от Дупница, защитаващи емблемата на „Левски“. Кирил Милов триумфира в кат. 98 кг след успех с 5:1 срещу представителя на кюстендилския СК „Васил и Георги Илиеви“ Владислав Методиев. При дамите в кат. 48 кг трикратната световна шампионка за девойки Миглена Селишка отчая конкуренцията, като нареди 4 победи с технически туш.

Спортист номер 1 на Кюстендил за 2016 г. Милослав Методиев стана първи при най-тежките в кат. 130 кг, след като отнесе с 9:0 Петър Арнаудов от „Локомотив“ /Пд/. Очакваният с голям интерес сблъсък със завърналия се след едногодишна пауза шампион на планетата от 2011 г. Елис Гури не се състоя, тъй като албанецът с български паспорт получи разтежение още в първата си схватка и се отказа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *