Наум Шопов-младши и годеницата му се качили със скалпел в самолета след проверка на Летище София

Наум Шопов-младши и годеницата му Теа Минкова се качили на борда на самолет със скалпел в ръчния багаж след проверка на Летище София.

Теа разбрала, че носи острия предмет в багажа си, едва когато пристигнали в Германия на почивка с годеника си. По думите на младото момиче, чантата ѝ е преминала през нужни проверки, но скалпелът просто не се е сторил проблемен за проверяващите.

Разказва, че оправяйки багажа си, проверила дали няма остри предмети в някоя от чантите, но явно пропуснала един скалпел на партньора си. Острият предмет, обаче, явно не се сторил притеснителен на проверяващите багажа на Летище София, пише Дарик.

„Проверих багажа ни за остри предмети, преди да тръгнем, защото аз пътувах с чантата на Наум, а той обикновено винаги има разни скалпели наляво-надясно. Та специално проверих и не успях да видя. Минахме съвсем спокойно през летището и проверките с ръчен багаж. Нямахме никакви проблеми. Чак като стигнахме в Берлин и си отворих багажа, видях, че е имало скалпел. Чисто нов даже, неизползван, заради което е още по-опасен, защото е много остър. Оставихме го в Берлин, тъй като вероятно нямаше да ни пуснат на връщане. Притеснителното в случая е, че наистина с този ръчен багаж, имайки възможност по всяко време да го извадя този скалпел, реално възможността да нараня някого е огромна“, разказа тя.

В изискванията за ръчен багаж е разпоредено, че всички остри предмети, които могат да бъдат използвани като оръжие, не се допускат на борда на самолета.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *