Националите ни по волейбол със забележителен обрат срещу Франция

Българският национален отбор по волейбол записа забележителен обрат срещу Франция. Тимът ни обърна петлите от 0:2 до 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11) гейма в шестия си мач от Лигата на нациите, съобщава гонг.бг.

Състезателите на Силвано Пранди направиха немислимото след показаното в първите два гейма. В началото на срещата изглеждаше така, сякаш отборът ни няма никакви защитни сили срещу „петлите”, което обаче се оказа измамно. Отборът ни показа дух и характер, за да спечели втори мач от кампанията.

България прекъсна серия от 5 поредни загуби от Франция на големи спортни форуми, като в последните 3 не беше печелил нито гейм. Днес след първата част тимът ни подобри представянето си на блок, което доведе не само до гейм, но и до спечелен мач срещу „петлите”.

Безспорен факт е, че и тимът на Франция не блестеше много, още повече, че отборът на Лоран Тили не беше в оптималния си състав.

„Трикольорите” от своя страна бяха без Тодор Скримов, който получи контузия вчера. За сметка на това много силен двубой изнесе Розалин Пенчев.  

До този момент тимът ни не се представяше много убедително в надпреварата. След победата на старта, „трикольорите” инкасираха четири поредни поражения. В Нинбо, втората седмица от турнира, възпитаниците на Силвано Пранди претърпяха загуба първо от домакините – Китай (0:3 гейма), а вчера и от Полша (1:3 гейма). В крайна сметка, в третия си мач в китайския град, волейболистите ни записаха победа. 

От 15 до 17 юни България е домакин на предстоящия турнир във Варна, където съперници на „лъвовете“ ще бъдат Австралия, Япония и Италия.

През първите две части в играта на отбора на Силвано Пранди липсваше играта на блок, а пласираните удари падаха на земята, без да можем да противодействаме и на атаката на съперника. Прекалено много грешки бяха допуснати и при изпълнение на начален удар. В този елемент на играта и Франция отстъпваше.  

След успеха България заема вече 11-о място във временното класиране на Лигата на нациите с 5 точки, след 2 победи и 4 загуби, докато Франция е на втората позиция, непосредствено след Бразилия, който е единственият непобеден отбор до този момент.

В първата част французите имаха пълно превъзходство и закономерно поведоха в резултата след 25:21. Вторият гейм приключи при 25:23 и отново беше в полза на Франция, но в нея българският тим значително подобри играта си в защита.

Обратът започна в третата част, когато представянето на България в атака също беше на по-високо ниво. Срещата стигна до тайбрек след 25:21 и 25:23 в полза на „трикольорите“.

Те имаха преднина от 8:5 в средата на петия гейм, в който Франция допусна множество грешки при начален удар. Стигна се до 15:11 в полза на българите, които показаха силна игра на блок.

Най-резултатен за българския отбор стана Розалин Пенчев с 15 точки, а Светослав Гоцев добави още 8 точки за втория успех в турнира през сезона.

Жан Патри се отличи с 13 точки за състава на Франция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *