Националка от Благоевград грабна титлите по спринтов триатлон на България и Северна Македония

Националката Анастасия Пейчева спечели титлите от държавното първенство по триатлон (спринтова дистанция) на България и Северна Македония в рамките на 2 седмици. Благоевградчанката, която през настоящия сезон се състезава за „Три Тийм София“, триумфира в Бургас с време 1:08.06 ч. Тя се движеше втора в плуването (750 м), ала при колоезденето (20 км) натрупа аванс пред лидерката Светла Згурова от „Лъвско сърце“ (Бс), която е световна шампионка по модерен петобой за девойки. Нямаше кой да застраши А. Пейчева и в бягането (5 км), което й позволи безпроблемно да стигне до златния медал. Среброто взе Наталия Карадех (Космос Сф) с 1:16.46 ч., а с бронза се окичи Вероника Кузева (Тристарс елит Сф) с 1:18.23 ч.

Съществуваше вариант държавното да бъде под формата на дуатлон (колоездене и бягане), защото морето беше бурно. В последния момент вълните понамаляха и се премина към стандартния подход. Ден по-късно, в спокойно море, Пейчева помогна за крайната победа и на щафетата на „Три Тийм София“ с най-бързи сплитове на колоездене и бягане при жените от всички квартети. Анастасия бе на втори пост, а за отборното злато допринесоха още Борис Андреев, Симеон Бобеков и Марина Николова.

12 дни преди шампионата в Бургас благоевградската националка се включи в откритото първенство на Северна Македония, което се проведе в Дойран. С най-бързи сплитове в плуването, колоезденето и бягането българката спря хронометрите на 1:08.41 ч. и остави далеч назад втората Магдалена Станковска (1:17.13) и нейната съекипничка в „Триоги“ (Скопие) Божана Горгиеска (1:21.24), финиширала трета.

„В плуването Згурова беше много по-бърза от мен, но сега нещата се промениха. Явно работата ми с треньорката Екатерина Георгиева не е била напразна и имам голям напредък във водата. Големите вълни също бяха в мой плюс. Чувствах се доста сигурна и в бегово отношение. Личният ми наставник Николай Първанов обаче не можа да присъства и да сподели положителните емоции на място, защото по същото време участваше в националния шампионат по лека атлетика във Велико Търново“, коментира А. Пейчева.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *