НА КОСЪМ! Стара топола се стовари пред семейства, дошли на пикник в парка на Невестино, минути по-рано под дървото се веселили младежи

Голям клон от топола се откъсна и падна от 10 м височина в парка на село Невестино, случката бе заснета от кюстендилец, който бил на разходка със семейството си. Явор Страхилов твърди, че дървото се е стоварило на най-посещаваното от хора място – между беседката до реката и дървения кей.

„Дървото буквално падна на метри от две семейства по време на пикник и на мястото, където само няколко минути по-рано се веселиха младежи. По чудо няма жертви. Високите тополи, под които се намират най-желаните места за риболов, са изключително опасни. Отчупени тежки клони се подпират на здравите и са готови да паднат при всеки порив на вятъра”, твърди кюстендилецът.

Работник, почистващ преди време района, беше хоспитализиран за три дни след ухапване от пепелянка в същия парк. „Там често се срещат и водни змии. Всички гости на събора в село Невестино на 15-18 август трябва да бъдат предпазливи”, предупреждава кюстендилецът. „Дървеният кей също не трябва да се претоварва с посетители, а сцената, тоалетната и детската площадка е нужно да бъдат проверени от общината преди събитието”, подсеща Явор.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *