Неврокопският текстилен бос Ал. Синанов влиза в хотелиерския бизнес, вдига 5-звезден СПА комплекс върху руините на почивна станция на АПК в Огняново, която купи от Чората

Гоцеделчевският текстилен бос Александър Синанов влиза мощно в хотелиерския бранш с 5-звезден СПА комплекс, който започва да строи в гърменското с. Огняново. Той ще се появи в района на Горните минерални бани, край известния в района минерален извор Горното миро, на десния бряг на река Канина. Основи на хотела вече има и това е бившата почивна станция на АПК, която преди десетина години Синанов купи от благоевградчанина Райчо Димитров-Чората и добави към нея съседната недовършена сграда, собственост дотогава на бизнес съдружниците Петко Кандев и Апостол Евтимов.

В момента сградите са пълна руина, изтърбушени, обрасли в растителност, свърталища на бездомни животни и при вида им е много трудно човек да си представи, че от тях ще стане луксозен СПА хотел.

Плановете на Ал. Синанов са чрез фирмата му „Вега текс” ООД да направи истинско бижу в Огняновските минерални бани, където съществуващите към момента над 40 хотели и къщи за гости се надпреварват една през друга коя да предложи по-луксозен продукт на гостите си. Комплексът, по който бизнесменът умува от 2006 г., ще е върху площ от 8945 кв.м, повече от половината от която ще бъде озеленена. От терена само 1,2 дка тепърва трябва да се преотредят за хотел. Проектът вече е готов и включва вдигане на 2 нови крила, долепени до бившата почивна станция, като ще се запази централният й вход. Ще се увеличи площта на партерния етаж, за да могат там да се разположат задължителните елементи като рецепция, лоби бар и т.н., които вдигат броя на хотелските звезди. Пред ресторанта и фоайето ще бъдат обособени тераси, открита детска площадка, а в североизточната част на имота ще се изгради закрит басейн, от който ще се излиза в открит, заобиколен от широка открита тераса за шезлонги. Предвидени са още детски басейн, бар и зона с джакузи.

Теренът е подходящ, защото до него има път и паркинг за около 100 коли.

Ал. Синанов е един от първите частници в Гоце Делчев, чийто бизнес – производство на облекло, бельо и аксесоари, се развива успешно, без собственикът му да попада често в медийното внимание. Малцина знаят, че освен работодател бизнесменът е и дарител – в момента той подпомага строителството на джамия в гърменско село.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *