Незабавно се отървете от тези 6 вредни навика сутрин

Рано сутрин, когато станем, нямаме много време за мислене и действия. Тичаме за работа, за университет, за училище или за друг важен ангажимент.

В забързаното русло, в което живеем, често не се замисляме колко вредни неща правим. Мислите си, че чашата кафе е перфектният старт на деня, но се залъгвате.

BrightSide e синтезирал 6 сутрешни действия, които често правим, но трябва незабавно да ги спрем.

1. Проверявата си телефона, ровите във „Фейсбук“ или друга социална мрежа

Не си пилейте времето в четене на безсмислени постове. По-добре пригответе здравословна закуска или си пуснете музката, която обичате.

2. Миете си зъбите след закуска

Ужасен навик!  След като хапнем, емайлът на зъбите ни става уязвим.

3. Не се къпете, след като станете

Не пропускайте душа след събуждане, тъй като той активира мисловната дейност и може да ви накара да бъдете по-продуктивни през целия ден.

4. Пиете кафе

Редица изследвания са доказали, че пиенето на кафе на гладно води до здравословни проблеми. Експертите твърдят, че най-доброто време за консумиране на тази напитка е между 3 и 4 часа след събуждане.

5. Горещ душ

Топлия душ рано сутрин не е най-добрата идея. Студените сутрешни душове имат няколко предимства. Те ни помагат да се чувстваме освежени, стимулират мозъчната активност и карат имунната система да работи по-усилено. Студената вода, за разлика от топлата, не изсушава кожата и според учените хората, които редовно взимат студени душове, могат да свалят около 9 кг годишно.

6. Оправяте си леглото

Не си оправяйте леглото веднага, защото създавате условия за прахови акари. Съветът към вас е да преместите одеялото от леглото, за да се проветри.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *