Независимият Ив. Танев и Л. Георгиев официално напуснаха групата на ОДБ в местния парламент на Дупница

Общинските съветници, независимият Иван Танев и Любомир Георгиев, който влезе в местния парламент преди два месеца на мястото на напусналия д-р Кирил Кирилов, официално вече не са част от групата на ОДБ. На заседанието на ОбС вчера председателят Емил Гущеров прочете декларациите на двамата, с които се отказват от групата, в която влизат Костадин Костадинов, Георги Георгиев, Иван Раков и зам. председателят на ОбС, юристът Йонко Гергов, който влезе в минипарламента с листата на „Зелените“.

Както „Струма“ писа, двамата общински съветници подадоха молби декларации за напускане на групата на ОДБ в ОбС – Дупница преди няколко дни. Мотивите им бяха, че се задават избори и всеки може да реши да се насочи към друга формация.

Инициатор за присъединяването на двамата към групата на ОДБ преди около два месеца бил К. Костадинов. Той е водил предварителни разговори с независимия общински съветник Иван Танев и с Любомир Георгиев. Възгледите им имали допирни точки и те се съгласили да станат част от ОДБ.

Още при първите им общи политически решения обаче се получило разногласие между новоприетите и основните общински съветници в групата. И още тогава у Танев и Георгиев се зародила идеята да се откажат от групата на ОДБ, издадоха общински съветници.

Ани Вакъвчиева, която влезе в минипарламента преди няколко месеца на мястото на д-р Кр. Бонев от ЕНП, вчера заяви: „Ние тримата оставаме свободни електрони. Така е по-добре”.

Разбра се, че и тя е получила предложение от Костадинов да стане част от ОДБ, но категорично е отказала да се коалира с когото и да било.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *