Неприятни истини, които не бива да криете от близките си

Понякога лъжем най-близките си хора, не защото не ги уважаваме, а защото се опитваме да ги защитим от истината, която може да ги нарани. Има обаче някои истини, които никога не бива да спестявате, защото мълчанието в такива ситуации може да доведе до по-големи проблеми, пише tialoto.bg. Ето в кои случаи не бива да си премълчавате.

1. Че са натрупали много излишни килограми

Ако някой ваш близък е започнал да напълнява, причината може да е неправилна диета или заболяване. Независимо от причината, този човек може да не забелязва или да пренебрегва факта, че е натрупал наднормено тегло.Не бива да се смеете и да критикувате някого в тази връзка. Важно е обаче да отбележите това, което ви е направило впечатление.Ако се притеснявате, че може да звучи грубо, можете да повдигнете въпроса, като кажете: „Мисля, че и двамата започнахме да наддаваме на тегло, нека заедно се опитаме да разберем защо се случва“.

2. Да признаете, че вече не споделяте едни и същи интереси

Дали става дума за ново приятелство или за любовна връзка, хората често демонстрират преувеличен интерес към хобита на другия, като се опитват да се доближат до тях. Това е съвсем естествено.Когато станете по-близки обаче, трябва да започнете да разкривате себе си, споделяйки истинските си предпочитания и интереси.

3. Не крийте от партньора си, че не го/я обичате вече

Това е изключително важна истина, която рано или късно ще трябва да разкриете на половинката си. Разбира се, много хора живеят във връзка без любов, без да имат взаимно уважение един към друг.Ако не искате да имате подобни взаимоотношения в живота си, не бива да се колебаете и трябва да споделите с партньора си своите чувства. В противен случай просто губите времето си и се напрягате.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *