Не зареждайте телефона си на обществени места, опасно е

Всички познаваме това чувство – навън сме, батерията на телефона ни пада, но ние усилено продължаваме да пишем в социалната мрежа. И изведнъж идва спасението – USB порт или просто контакт, който сякаш чака точно нас. Това чувство обаче бързо изчезва в момента, в който осъзнаем, че може би сме включили телефона си в хакнато устройство.

„В момента, в който свържете апарата си, той вече е „инфектиран” и това може да компрометира всички ваши данни в него”, коментира за Си Ен Ен експертът Дрю Пайк, сътрудник на фирмата за сигурност Authentic 8.

Местата, на които можете да заредите телефона си и да получите безплатен безжичен интернет, са разнообразни – летища, конферентни зали и паркове, предаде Нова телевизия. Много хора прикачват устройствата си към тези мрежи, но това не значи, че те са безопасни. Връзката, с която правите това, се използва също и за да изпраща данни от вашите телефони към други устройства. Това е както когато свързвате телефона и компютъра си с кабел, за да прехвърляте снимки и видеа.

Ако портът е компрометиран, няма никакъв лимит за информацията, която може да бъде източена от телефона ви, включително имейли, текстови съобщения, снимки и контакти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *