Не се отказвайте! Ето 10 признака, че бракът ви все още може да бъде спасен

Бракът е съюз, който предполага съжителство на двама души до края на живота им. Това е истинско предизвикателство предвид несъвършенствата на всеки човек и стремежа му да взима надмощие над другия, което се проявява в различна степен в различните ситуации и обстоятелства. Не само егото оказва влияние върху отношенията в брака. Факторите са много и всички те вкупом могат да направят така, че бракът да бъде съсипан, а отношенията между партньорите унищожени. Ако бракът ви е на път да се разруши, но искате да направите всичко възможно да го спасите, вижте знаците, които ще ви покажат, че това е възможно и че има начин.

1. И двамата признавате несъвършенствата си и искате да се борите за брака си.
Един обнадеждаващ сигнал, че с брака ви не е тотално свършено, е когато и двамата партньори осъзнават и признават вината си за влошените отношения. Би било неспасяемо, ако единият партньор сочи другия за виновник. В разклатените отношения винаги и двамата имат пръст и ако осъзнавате това, значи можете да работите по изглаждане на проблемите.

2. Нещата все още не изглеждат толкова мрачни.
Ако не се чувствате тотално изгубили любовта си и желанието си да се борите, опитайте се да спасите брака си. Той се нуждае от помощ и вие заедно можете да му я дадете. Добър знак е, ако все още виждате светлина в тунела.

3. Все още споделяте едни и същи ценности.
Когато ценностите ви са общи, разногласията могат да бъдат изгладени, стига да имате желание за това. Въпреки че първоначалното влюбване е отминало, въпреки че сте събрали много негативи по пътя и сте били изправени пред трудности, които са ви отдалечили един от друг, общите ви ценности могат да ви помогнат да спасите брака си.

4. Не връзката ви е основният проблем.
Когато самата връзка е основният проблем в отношенията между двама души е много по-трудно тя да бъде спасена. Когато обаче проблемите са от друго естество и са извън отношенията ви като двойка, положението все още може да бъде овладяно.

5. Все още се наслаждавате на компанията си.
Бракът ви може да бъде спасен, ако компанията и присъствието на партньора ви не ви е опротивяло. Когато не можете да се понасяте тотално, това е лош знак. Ако при вас не е така, за брака ви има надежда.

6. Все още изпитвате уважение един към друг.
Уважението е един от фундаментите, върху които бракът стъпва. Без уважение партньорите могат да се наранят много жестоко дори без думи. Ако все още се уважавате, можете да мобилизирате силите си, заедно да подобрите отношенията си и да изгладите проблемите си.

7. Все още се държите за хубавите спомени.
Бракът е път, през който преминавате като двойка и който е белязан от спомени – хубави и лоши. Те са вашата история. Те ви изграждат и развиват като личности поотделно и като двойка. Ако все още те са спасителният пристан, за който се държите, не се отказвайте от брака си.

8. Изгубили сте искрата, но все още вярвате в нея.
Искрите са нещо, което обстоятелствата и условията могат да изгасят, но пък това е хубавото на искрата – тя може да бъде разпалена отново.

9. Все още си вярвате.
Освен уважението, доверието е другият важен фактор в брака, върху който можете да стъпите, за да го спасите. Ако все още си вярвате, това е добра причина да продължите напред заедно.

10. И двамата искате да работите в името на брака си.
Ако само единият партньор иска и има желание да работи за спасяване на брака, а другият не, това е лош признак, който не вещае добро бъдеще за връзката. Ако обаче и двамата сте готови да дадете всичко от себе си, да направите компромиси, да отстъпите, да погледнете заедно напред, с брака ви не е свършено.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *