Ники Кънчев се пенсионира, тайно гледа „Стани богат” по БНТ

Легендарният водещ на „ВИП брадър” Ники Кънчев обмисля сериозно да се пенсионира от телевизията, научи „Уикенд” от негови колеги. Въпреки че е на 58 години, той вече имал достатъчно пари, за да си го позволи, а със спестяванията си можел да изкара в разкош остатъка от живота си.  

Ники занапред няма да се изявява като тв водещ, но остава глас на предаването си „Купон на изток от рая” по „Дарик радио”.  Миналата есен стана ясно, че „ВИП брадър”, който Кънчев водеше, гълта над 3 млн. лв. от бюджета на Нова телевизия и скоро нови епизоди на риалитито няма да има. Медиата реши да пропусне сезон на шоуто, а дали ще го възобнови, ще решава новия собственик Кирил Домусчиев догодина. Това обаче означава, че Ники Кънчев остава без ефир и за първи път от години зрителите няма да го гледат. Огорчен от създалата се ситуация, Кънчев сам решил, че му е време да се оттегли от малкия екран. 

По същото време емблематичната телевизионна игра „Стани богат” се завърна на екран след 4-годишна пауза, но по БНТ и без досегашния си водещ Кънчев. Шоуменът от Червен бряг бе нейно лице в продължение на 17 години с прекъсвания и затова се сдоби с прозвището Мистър „Стани богат”.  
Ники много се обидил на продуцента Нико Тупарев, защото продължил да прави предаването в националната майка, но без него. За разлика от повечето тв формати, чиито лицензи са собственост на телевизиите, Тупарев имал разрешително за излъчването на предаването. Голяма част от успеха на играта се дължеше именно на ерудирания журналист, който често впечатляваше участниците и зрителите с богатата си обща култура. В стола на богатството срещу Кънчев са сядали политици, популярни актьори, тв звезди и изпълнители. Участвали са дори президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.  

След старта на играта по БНТ с водещ актьора Михаил Билалов, Кънчев призна, че гледа предаването. „Когато успявам – го гледам”, лаконичен е по темата бившият Мистър „Стани Богат”. Той обаче едва ли щеше да разбере колко е обичан от зрителите, ако не беше сравнението му с новия водещ Джаро.   В началото той злорадствал, че зрителите не могат да свикнат с Билалов и предпочитат него за водещ. Само месец обаче беше нужен на актьора, за да промени негативните нагласи към себе си, а рейтингът на „Стани богат” надмина дори новините по Нова телевизия, които се излъчват в същия часови пояс.  

За разлика от Кънчев, Билалов нямал кой знае какви издънки в ефир, като изключим пристрастието му към някои участници и подсказването на верния отговор. Воденото от Ники „Стани богат” бе пълно с гафове. По време на дългогодишната си изява като водещ, Кънчев остана в историята на Нова телевизия именно със забавните си гафове по време на ефир.  При старта на викторината през 2001 г., снимките се правели в Румъния. Налагало се постоянно лъскане с парцал на пода в студиото. Веднъж чистачката забравила да подсуши мокрия балатум и Ники водил предаването като кънкьор. Пак в същото студио аутокюто кой знае защо изписвал текста на български, но с латински букви. В него обаче липсвали буквите Ч, Ш и Щ и водещият с мъка разчитал писанията. Един от най-забавните гафове в софийското студио на предаването е по време на стартовата игра „Най-бързият печели”, която определя кой да седне на стола на богатството. Ники се обръща към участниците с въпроса: „Готови ли сте, дами и господа”? и чак тогава забелязва, че срещу него са седнали само мъже. Възкликва: „О, само господа сте!” , публиката се залива от смях, водещият също и се налага да спрат снимките.  
В ефира на стария „Стани богат” се пръкнаха и култови лафове. На въпроса на кое животно викаме с гъци-гъци, участник изуми Кънчев като отговори: „Котка”. Така музикантите от група „Хиподил” се вдъхновиха от забавната случка и написаха песента „Гъци-гъци”. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *