Нито един от 211-те, работещи в спешните центрове в Кюстендилско, не получи обещаните от премиера 1000 лв. върху заплатата

Нито един от 211 медици, медицински сестри и санитари, работещи в спешните центрове в Кюстендилска област, не получи обещаните от премиера Бойко Борисов 1000 лв. върху заплатата заради работата им в условията на коронавирус.
Пред репортер на „Струма“ директорът на ЦСМП – Кюстендил д-р Албена Рапатинска заяви: „Нито един от 211 работещи в спешните центрове в областта не е получил такива пари над заплатата си. Преди два дни получих заповед, в която е упоменато, че тези 1000 лв. ще получат само тези лекари и медицински специалисти, които са имал контакти с болни или такива със съмнение за коронавирус. В спешните центрове в областта има медицински лица, който са били контактни със заболели с коронавирус, но и те не са получили надбавката. Парите им ще се изплатят до второ нареждане. Санитарките обаче не са включени в списъка с лицата, които ще получават финансовата надбавка, а те дезинфекцират линейките след всеки курс, дезинфекцират и помещенията в спешните центрове, където не се знае дали пациентът, преминал оттам, не е носител на вируса”, заяви д-р Албена Рапатинска.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *