Нова революция в Световната лига оставя България извън елита

Нови революционни промени в регламента на Световната лига обсъжда федерацията по волейбол. Едно от предложенията засяга пряко България. „Лъвовете“ могат да бъдат оставени извън елита, въпреки че броят на отборите в първа група ще бъде увеличен, съобщи voleyplus.com. Според предложението 16 отбора вече ще играят в първа лига и ще се борят за наградата от 1 млн. долара. 12 от тях ще имат гарантирано място за следващите 7 години – САЩ, Бразилия, Италия, Полша, Сърбия, Франция, Германия, Русия, Иран, Аржентина, Китай и Япония.

България, Канада, Австралия и Южна Корея също ще участват в елита, но тимът от тях с най-слабо класиране ще изпада в по-долна дивизия. Така има възможност България да завърши на четвърто място и пак да се раздели с първа група.

Освен това отборите ще играят всеки срещу всеки в 5 поредни седмици, за да определят участниците на финалите на турнира, а не в 3. За сега това е само едно от предложенията, което ще бъде дискутирано от Световната федерация по волейбол.

Българският отбор беше близо до класиране на финалите и през настоящата кампания, но възпитаниците на Пламен Константинов не успяха да постигнат нужната победа срещу Аржентина в последния си мач.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *