Топ теми

Новите в „Пирин“ донесоха първата победа за лятото, резерва на гробарите подписа за 2+1 г., защитник настоява да си ходи, не го пускат без пари

Новите в „Пирин“ донесоха първата лятна победа с 3:1 срещу втория отбор на ЦСКА 1948. Нулата в головия актив на орлетата след 0:5 от „Крумовград“ и 0:2 от румънския  „Политехника“ /Яши/ счупиха Валентин Йосков и Богдан Коваленко, а петричанинът Запро Динев се отличи с две асистенции. Юношата Влади Ласков прегоря и в опит да спре опасна атака на противника си заработи червен картон. Дебютни минути в зелено-бяло получи последното засега попълнение Богомил Божуркин от „Хебър“, който в навечерието на спаринга подписа за 2+1 г. През миналия сезон 21-годишният халф записа за гробарите 20 мача във всички турнири, но влизаше от резервната скамейка и игровото му участие се ограничи до 17.5 минути средно на мач. Отново в тимовия лист не фигурираше Аймен Суда, за причините от „Дъбравска“ 1 продължават да мълчат. Феновете се питат къде се изгуби и Виталис Ягодинскис. Нямаше го и Георги Върбанов, който се очертаваше като титуляр в крайната защита с оглед на остатъчния кадрови потенциал от предната кампания. Бранителят е настоял пред клубните шефове да разтрогне договора си и да премине при новаците в елита „Септември“ без пари, но е бил отрязан. Любопитен привкус на очертаващия се скандал придава фактът, че благодетелят на столичани Румен Чандъров е един от основните рекламодатели на благоевградчани в последно време и името на компанията му за онлайн залози е на видно място на фланелките. Същевременно пиринци се разминаха с втори футболист, спряган за трансфер на стадион „Христо Ботев“. Роденият в Петрич нападател Иван Коконов, подобно на тарана Преслав Йорданов, предпочете офертата на големия претендент за промоция в групата на майсторите „Етър“. Досегашното острие на „Арда“ изигра за кърджалии 174 двубоя с 26 попадения и 12 голови подавания, а общата му равносметка в професионалния футбол сочи впечатляващите 422 мача и 59 гола за първенство и за купата на България.


Края на головата суша дотук в подготовката дойде в 26-та мин., когато В. Йосков се разписа от воле. Пак той оформи класическата преднина в 37-та мин., излязъл сам срещу вратаря. Между головете му с глава ефектно вкара украинецът Коваленко в 34-та мин. До първите две попадения се стигна след прецизните центрирания от фланга на З. Динев. След почивката започнаха смените и пропуските. В 81-та мин. Вл. Ласков задържа откъсващ се противников играч и реферът го прати под душа, а след назначения пряк свободен удар почетно за авиаторите реализира Слави Зарков.


„ПИРИН“: Й. Димитров, Хр. Петров, Бодуров, Б. Иванов, Дюлгеров, Г. Вълчев, Коваленко, Бучев, Йосков, Динев, Комано /Смилянски, Хр. Иванов, Вл. Ласков, М. Георгиев, Е. Георгиев, Малинов, Божуркин , Ст. Костов, Еринин, Милушев, Тодоров, Мутафов, И. Иванов/.

ЦСКА 1948 II: Нтумба, П. Тодоров, Д. Димитров, Радков, Рангелов, Килов, Войнов, В. Христов, М. Бойчев, Б. Димитров, С. Димитров /С. Георгиев, Л. Бойчев, Василев, Гивеждов, Недков, Зарков, Каракашев, Идриз, Г. Георгиев, А. Тодоров, М. Христов, С. Мечев/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *