Нови 64 дървета засадиха доброволци в парк „Възраждане“ в София

Район „Възраждане“ на Столична община се присъедини към третото събитие от инициативата на ЧЕЗ Електро We Do Green

В събота – 10 ноември 2018 г., доброволци – служители на „ЧЕЗ Електро България“ АД и жители на столицата, засадиха 64 иглолистни и широколистни дървета на територията на парк „Възраждане“ в София. По инициатива на Савина Савова – кмет на столичния район „Възраждане“ и общинския съветник Борислав Борисов, чрез кампанията си „Възраждаме детските зелени мечти“, Район „Възраждане“ се присъедини към We Do Green – инициатива на „ЧЕЗ Електро България“ АД за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и населени места в Западна България. Г-жа Савина Савова и г-н Борислав Борисов също се включиха активно, като доброволци, в залесяването на най-младия парк в София.

Това бе третото събитие от инициативите, включени в кампанията на „ЧЕЗ Електро България“ АД – „Зареждаме Ви с енергия“, по време на която Дружеството организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност. Стартът на кампанията бе даден на 14 юли 2018 г., когато ЧЕЗ Електрои 5kmrun.bg проведоха съвместно Run Green – бягане за възрастни и деца. Броят на участниците в Run Green определи и броя дървета – 366, които да бъдат засадени през есента от доброволци – служители на ЧЕЗ и граждани. Броят на участниците в Run Green 2през октомвридопринесе ЧЕЗ Електро да добави още 375 дървета.

Дружеството увеличи този брой до над 2 000 дървета!Първите 10 от тях вече радват жителите и гостите на столицата, засадени на 27 октомври 2018 г. в района на бул. „Черни връх“ № 44-46 от участници в съботното бягане на 5kmrun.bg в Южния парк и служители на ЧЕЗ в България.

На 2 ноември 2018 г. над 230 доброволци – служители от дружествата на Групата ЧЕЗ в България, засадиха 2000 фиданки на дъб и акация върху 5 декара от територията на опожарена гора в землището на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област.

Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира електронната фактура като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природата.Над 400 000 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД в момента получават фактурите си онлайн, като спасиха с избора си близо 4 000 дървета от изсичане. Само за година едно дърво филтрира 28 кг замърсен въздух и охлажда околната среда колкото 10 климатика, работещи постоянно.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *