Новоизбраните депутати в 45-ото Народно събрание положиха клетва

Съгласно Конституцията първото заседание на новия парламент се свиква с указ на президента Румен Радев и се откри от най-възрастния присъстващ народен представител в 45-ото Народно събрание – Мика Зайкова.

„Дано съм добра орисница на 45-ото Народно събрание. Нека народът види, че народните предсатвители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение Народно събрание, за което съм много щастлива и дано съм добра орисница.

Вече 1300 години на този горещ кръстопът, българите се борят за нашата красива и прекрасна земя като една човешка длан“, каза още Мика Зайкова. По думите й, много от нашите предци са умирали с усмивка на уста за свободата на тази прекрасна страна.

„Сигурна съм, че и съвременните българи биха жертвали живота си, за да я има България. Да, България е минала през много трудни премеждия, съдбовни, но винаги е възкръсвала, дами и господа, защото нашият народ винаги е намирал правилния път на възкресението“, допълни още Мика Зайкова.

Според нея, и сега България се намира в изключително тежка ситуация. Народните представители положиха клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“.

В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на първото заседание на парламента. Румен Радев ще отправи обръщение към народа и Народното събрание.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *