Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо 22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков. Случаят е квалифициран като особено тежък, се казва в съобщението на апелативната прокуратура. 

В обвинението се посочва, че на 19 април около 18:00 часа на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в София, обвиняемият, при управление на моторно превозно средство, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Случаят е особено тежък, тъй като Николов е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, се казва в съобщението на прокуратурата.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от катастрофата на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване от 3 до 11 ребра, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Николов – „задържане под стража“.

loading...




Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *