Обгазеният при гасенето на къщата си в Черна Места си тръгнал от болницата самоволно

Обгазеният преди дни при пожар в дома си в село Черна Места, община Якоруда, М. Мустафа си е тръгнал самоволно от благоевградската болница.

„Пациентът е настанен в събота вечерта, часове след проведеното интензивно лечение е стабилизиран, той се почувствал добре и по свой избор в 09,35 часа в неделя напуснал лечебното заведение”, съобщи директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той допълни, че състоянието на младия мъж не е било критично, приет е след вдишване на дим.

Припомняме, че М. Мустафа пострада при възникнал пожар в къщата му в якорудското село Черна Места. Той бе обгазен, докато се мъчил сам да потуши огнена стихия в дома си. Бременната му жена е с изгаряне на крака, тя се лекува в болницата в Разлог. Цялото село се организирало в помощ на пострадалото семейство, което има и 3-годишено дете, то е без наранявания. Пожарът е нанесъл огромни щети на младото семейство, което се ползва с изключително добро име сред местните жители. М. Мустафа е инженер, дълго време е работил в чужбина. Той наскоро започнал работа във ВиК – Велинград. Съпругата му работи като секретар в кметството.

Коментарите са, че огънят е тръгнал най-вероятно от плевнята. От Областната дирекция на полицията поясниха, че причината за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване, изгорели са покривната конструкция и вторият етаж на къщата, две плевни, както и складиран материал. Според запознати най-вероятно е техническа неизправност в електрическата система, а не умишлен палеж.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *