Обирджии от Благоевград се уплашиха, признаха се за виновни

Съдът е одобрил споразумение, сключено между подсъдимите М.Т., А.Г. и В. И. и Окръжна прокуратура – Благоевград за извършен от тях грабеж.

Досъдебното производство по случая е започнало във връзка с получен сигнал за това, че около 21:30 ч. на 03.04.2018г., в района на ул. „Г.С.Раковски“ в гр. Благоевград, две непознати лица нападнали жена.

В хода на разследването e било установено, че пострадалата се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее. Наближавайки входната врата, тя била блъсната в гърба от две лица, които издърпали чанта от ръката й и избягали.

В резултат на престъпното деяние от жената била отнета парична сума в размер на 28 500 лева и 2 524 евро, събрана от оборота на фирмата. Освен това били взети и портмоне с 80 лева, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева.

При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилния телефон на единия от участниците в грабежа. Били иззети записи от охранителни камери в района, а извършителите на грабежа установени и задържани.

На М.Т. е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Другият извършител – А.Г., се е съгласил да му бъде наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. За помагача им – В.И., който умишлено ги улеснил, чрез осигуряване на автомобил за отдалечаване от местопроизшествието, наказанието е една година „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от три години.

Одобреното споразумение има характер на влязла в сила присъда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *