ОбС – Бобов дол заложи 175 000 лв. за ремонт на пътната мрежа, с 20 000 лв. обновяват детска площадка и кът за отдих в Мламолово, но отрязаха Мало село, разширяват само гробищния му парк

ОбС – Бобов дол на сесия актуализира инвестиционната програма за 2024 г. и даде съгласие за разширяване на гробищния парк в Мало село, тъй като проблемът стои на дневен ред от няколко години. За решаването му се наложи да се изработи нов ПУП на общински имоти, който да се използва за разширение на гробищния парк. Добавя се финасиране още на два обекта – 60 хил. лв. за бетонирането на стръмната улицата при черквата в село Мламолово и 110 хил. лв. за рехабилитация на новата част от гробищния парк в Бобов дол, които първоначално бяха 130 000 лв., но по предложение на общинския съветник Емилия Йотова 20 хил. лв. от тях бяха отделени за изграждане и обновяване на детска площадка и кът за отдих в село Мламолово.


Общинският съветник Константин Динев, бивш зам. председател на ОбС – Бобов дол, предложи да се отделят и 15 хил. лв. за детска площадка в Мало село, но предложението му не беше прието, тъй като няма да стигнат парите за гробищния парк и проектът ще бъде поставен пред провал. След като не получи подкрепата на колегите си от местния парламент, след гласуването той заяви афектиран:

„Така не може да се работи. За едни населени места се намират средства, за други – не. И там живеят хора и имат желание нещо да се подобри. Трябва да се промени начинът на работата, за да може всички населени места да са равнопоставени. По селата положението е трагично, няма спортни площадки, няма игрища. Трябва да се направи сондаж за питейна вода там, където е необходимо. Вече 8-9 г. мълчание в този Общински съвет, дайте да се хванем за ръце и да работим“, апелира  Динев.


Местният парламент даде съгласие за проект за частично изменение на Общия устройствен план на Мало село с цел процедура по промяна предназначението на земята от „земеделски” в „неземеделски нужди” за разширение на гробищен парк“ при спазване на нормативните параметри, характерни за конкретната зона.

175 хил. лв. са гласувани за ремонт на пътищата Мала фуча-Бобов дол-Голема фуча-Горна Козница; Мала Фуча-Коркина-Паничарево-Голем Върбовник; рехабилитация на пътя Дупница-Кюстендил-Локвата, с. Мърводол-границата с община Бобов дол-село Блато, както и улици в селата Горна Козница и Бабинска река.

По време на заседанието общинският съветник Юлиан Божанов засегна темата с бездомните кучета, които непрекъснато се увеличават, както и изпочупените и негодни кошчета за боклук в централната част на града, което е причина за разнасяне на отпадъци.

Кметът на община Бобов дол адв. Елза Величкова подчерта, че приютът работи на максимален капацитет, а относно кошчетата за смет – ще бъдат закупени и поставени нови.

Съветникът Орлин Делибалтов подчерта, че за да бъде опазено общинското имущество, трябва да бъдат поставени камери за видеонаблюдение и вандалите да бъдат глобявани, в противен случай и новите съдове ще бъдат изпочупени.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *