ОбС – Сандански вече няма да разглежда имотни спорове на граждани

„Да спрем порочната практика гражданите да подават жалби и сигнали по проблеми, свързани с имоти, граници, незаконно строителство директно в ОбС”. За това апелира към колегите си председатели на постоянни комисии към Общинския съвет в Сандански съветникът Явор Аргиров по време на председателския съвет, проведен вчера в кабинета на председателя Георги Георгиев.

„Трябва да се прекъсне тази практика и гражданите да подават своите жалби по спорове с имоти в Общинска администрация, РДНСК – Благоевград и ако не бъде решен спорът, те имат право да обжалват заповед на кмет или директор на РДНСК в съда”, каза Я. Аргиров и допълни, че в настоящия мандат има такъв казус с имотен спор между фамилии Мекушини и Тачеви. В рамките на тези 4 години са постъпили над 10 жалби от двете фамилии.

Колегите му се съгласиха с искането на Я. Аргиров и излязоха с официално решение, че жалбите на гражданите за имотни спорове ще стигат до минипарламента само за сведения и няма да бъдат включвани в дневния ред на заседанията. Местните парламентаристи гласуваха да бъде включен в дневния ред на заседанието отчетът на председателя Георги Георгиев за работата на Общинския съвет за полугодието и тримесечният отчет на началника на звено „Общински инспекторат“ Тодор Щурков.

Настоящият Общински съвет за последен път ще гласува решение за списъка на средищните училища за учебната 2019-2020 година. Това са Второ основно училище „Христо Смирненски”, Трето основно училище „Христо Ботев”, Четвърто основно училище „Св. св. Козма и Дамян” в Сандански и основните училища „Св. св. Кирил и Методий” в Дамяница, Основно училище „Братя Миладинови” в с. Склаве и Основно училище „Христо Ботев“ в Катунци.

Съветниците отрязаха искането на Атанас Ангелов от село Дамяница да му бъде отстъпено право на строеж за второ жилище. Съветникът Явор Аргиров заяви пред колегите си съветници, че правото за строеж, което молителят А. Ангелов е получил, е с изтекъл срок. Съгласно Закона за устройство на територията даването на право за строеж е задължително да се проведе процедура за отдаване под наем или конкурс.

Стопирано бе и искането на семейство Методиеви от Сандански да узаконят незаконно построени гаражи. Стана известно, че Общинска администрация е забавила изпращането на становище до Общинския съвет как са изградени тези два гаража.

Председателят на Общинския съвет Г. Георгиев поясни, че през месец август минипарламентът ще заседава и няма да излиза в отпуск. До приключване на мандата на настоящия Общински съвет ще бъдат проведени още две заседания, уточни Г. Георгиев. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *