Община Дупница осъди на 40 070 лв. бившия наемател на сметището К. Илиев за неплатени наеми

Община Дупница осъди бизнесмена Кольо Илиев да й изплати 40 070 лв. по договори за наеми на общински имоти. Кольо Илиев, чиято фирма се занимава с изкупуване на отпадъци, наел 4 общински имота, представляващи ниви, върху тях депонирал битови и промишлени отпадъци. Договорите между бизнесмена и общината са били сключени през 2006 година и били на стр. преподписвани във времето. Илиев е бил наемател на сметището край Дупница допреди да бъде замразена дейността му през 2017 г.
За периода от 2016 до края на 2017 година Кольо Илиев е задлъжнял на общината с над 3039,02 лв. от неплатените наеми не само на 4 имота, а и на няколко обекта от 60 до 120 кв.м, свързани с бизнеса му, които са собственост на общината.
След сключено споразумение между бизнесмена и общината двете страни се споразумели Илиев да изплати на равни вноски дължимия наем, но не успял, и общината в Дупница завела съдебно дело, което спечелила.
Съдията по делото Мирослав Станевски постановил Кольо Илиев да се издължи на общината, като ще трябва да плати 40 070 лв., в сумата са включени и лихвите.
Илиев може да обжалва решението на Районен съд – Дупница пред Окръжен съд – Кюстендил.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *