Общинската съветчничка Злата Ризова: Благоевградчани трябва да знаят, че победа на ГЕРБ на тези избори гарантира трети мандат на кмета Ат. Камбитов

Аз не съм политически опонент на нито една от формациите борещи се за по-широко представителство в Европарламента и не се опитвам да опороча кампанията на никой, но като гражданин и съветник съм длъжна да направя своята равносметка.

Като политици на изборни длъжности кметовете трябва да прокарат мостове между случващото се в техните избирателни райони и залога на европейските избори. Наше общо задължение е да гарантираме, че всички избиратели знаят какъв е залогът и каква е ролята на Европа в техния живот. Животът на благоевградчани не е добър, въпреки че ние получихме една солидна подкрепа от Европа, посредством реализирането на много Европейски проекти. Залогът за благоевградчани на тези избори е кметският стол.

С обръщение от страницата си кметът Атанас Камбитов призова да подкрепим листата на ГЕРБ и СДС на предстоящите Евро избори.

Успехите на ГЕРБ на национално ниво, които градоначалникът изброява, няма да коментирам, няма и да изразя несъгласието си за тях. Ще коментирам неуспехите на последния, защото, ако подкрепим листата на ГЕРБ и СДС, ще ги получаваме още един мандат. Победата на тези избори на ГЕРБ гарантира трети мандат на Атанас Станкев Камбитов. Не мога да не се съглася с едно нещо от обръщението му обаче, че трябва да говорим и да припомняме какво е направено през всичките години.

Ето защо ще ви припомня, какво не успя да свърши Атанас Камбитов за два последователни мандата и какво успя:

За два мандата Камбитов не изгради обещаното в две предизборни кампании модерно ДЕПО.

За два мандата Камбитов не изгради нова черква, но за сметка на това направи няколко първи копки на същата. 

За два мандата Камбитов не изгради ЕКСПОЦЕНТЪР.

За два мандата Камбитов не изгради подлез към квартал Грамада.

За два мандата Камбитов не създаде модерна улична мрежа, стига да не възприема дупките и изрязания като тетрис асфалт за модерна АРТ инсталация. 

За два мандата Камбитов не изгради модерно СВЕТЛО осветление.

За два мандата Камбитов не спомогна за откриването на нито едно работно място, извън раздутата си администрация.

За два мандата Камбитов не реши проблема с бездомните кучета, затваряйки си очите за зле управлявания приют.

Направи тротоари, които година по-късно разруши, за да изгради велоалея, която е толкова абсурдна, че вкара Благоевград в централните новини.

Боядиса блокове в кварталите със средства, достатъчни за изграждане на един нов квартал.

Поддържането на детските площадки и междублоковите пространства останаха мираж и в двата мандата на Камбитов.

Успя да вдигне неколкократно данъците на колите и жилищата.

Успя да създаде духа на отрицанието в общината. Служителите там се справят великолепно със задачата да дадат няколко варианта на това как не може да се случи дадено нещо.

Построи социални жилища с неясна социална насоченост. 

Построи плувен басейн, който умело използва, за да осъществи частни икономически интереси. В Басейна за децата на Благоевград още няма минерална вода, за сметка на това гостите на хотел Езерец се радват на това благо от месеци.

“Спаси” Скаптопара по същия начин, по който “спаси” ПИРИН – с много обещания и големи думи в началото и никакви действия и последователност в края. Краят на Скаптопара е факт, краят на Пирин също.

Успя да осигури богата скъпо струваща културна програма без култура.

Закри Камерна опера Благоевград, институт, съществуващ от почти половин век, уникален и единствен както за България, така и за целия Балкански полуостров.

Съсипа зелената система, за да изгради нова, която ще ни струва близо един милион лева.

Обнови площада, запазвайки стария облик, но далеч под качеството на старите материали.

Направи Общината редовен потребител на китайския мол. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Управлението на дружество докато си кмет е нарушение!

Злата Ризова,
общински съветник

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *