Общинските съветници в Дупница наляха 30 хил. лв. за волейболния отбор на бившия ОбС шеф и депутат от ГЕРБ Ив. Константинов

След ожесточен дебат присъстващите 25 от 33-ма общински съветници на заседание на ОбС – Дупница гласуваха предложението на кмета М. Чимев да се отпуснат 30 000 лв. на волейболния отбор на бившия ОбС шеф и депутат от ГЕРБ Ивайло Константинов „Марек Юнион-Ивкони“. Финансовата инжекция от бюджета на общината за клуба бе мотивирана с „високите успехи на отбора за периода 2018-2019 г.“.

Докато разглеждаха докладната, председателят на ОбС Емил Гущеров беше сменен от Асен Пилев, тъй като Гущеров е един от основателите на клуба.

Учителят по физическо, общинският съветник от БСП Асен Илиев, попита какви успехи има волейболният отбор за периода 2018-2019 г., след като все още не е минал сезонът.

Георги Пехливански от БСП пък заяви: „Ив. Константинов даде 10 000 лв. за паметник на барикадите в Дупница. Да не би тези 30 000 лв. да отидат за този паметник. Преди малко не гласувахте на изпаднала в немилост самотна майка да й се отпусне помощ, за да си плати данъците към общината в размер на 600 лв., а за волейбола давате 30 000 лв. Наистина клубът се представя добре, но тези пари могат да се дадат на бедни хора. За помощи на социално слаби в общината за цялата година са заделени само 8000 лв., за кого по-напред, като виждам как народът мизерства“, коментира Г. Пехливански.

Костадин Костадинов подкрепи финансовото подпомагане на волейболния клуб на Ив. Константинов с думите: „За една община 30 000 лв. са малка сума. Клубът заслужава“.

Общинският съветник и лидер на групата на БСП Станислав Павлов пък бе категоричен, че не е съгласен частен клуб да се спонсорира от общината, и заяви, че ще гласува „против“.

„За“ гласуваха 17 общински съветници, двама бяха „против“ – Станислав Павлов и Ивайло Петров, а колегите им от групата Асен Илиев и Златко Славев се въздържаха.

Президентът Румен Радев е изпратил писмо до ОбС – Дупница по жалба на дупничанка, за да й се опростят задължения към общината в размер на 600 лв. Общинските съветници от ГЕРБ и К. Костадинов се скараха на сесията, тъй като на председателски съвет в четвъртък са посигнали консенсус да не се гласува такава помощ, но на вчерашното заседание К. Костадинов внезапно изнесе реч в защита на дупничанката, която е получила наследствена къща, на която не са плащани данъци от 90-те години на миналия век. При гласуването докладната не получи достатъчно гласове и беше отхвърлена.

Извън залата общинската съветничка от ГЕРБ Даниела Симова заяви пред репортер на „Струма“: „Аз гласувах против, защото установих, че жената, която иска помощ, има висок стандарт на живот. Собственичка е на два апартамента в Дупница, като част от единия отдава под наем за офис. Месечните й доходи са над 800 лв., което й позволява да плати задълженията си, нищо че е самотна майка”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *