Общинският съветник Андон Тодоров: Ат. Камбитов крие зад децата си финансови въртележки, със заем от „дясната му ръка“ Ив. Благов дъщеря му е купила двуетажното си жилище

Дъщерята на кмета на Благоевград Атанас Камбитов – Елена, е купила апартамента си на две нива на ул. „Даме Груев“ със заем от „дясната ръка“ на татко си – Ивайло Благов-Кучката. Опасявам се, че загриженият, но само за собствените си финансови въртележки баща, я е принудил да излъже пред медиите, че парите, с които е платила жилището, са „с установен произход“, с   намек  и препратки към частните фирми на нея и на съпруга й. От сигурен източник имам информация обаче, че Ив. Благов е дал 138 000 лв. заем на кметската дъщеря за жилището, за което по документи тя е платила 138 000 лв. Бизнес отношенията между Ивайло Благов и Атанас Камбитов не са тайна за никого, но партньорството им във фирма „Старт 2015“ ЕООД сериозно клати кметското кресло на градоначалника, който пое управлението й за 1 седмица през септември 2017 г. и грубо погази Закона за местното самоуправление и местната администрация. За тези няколко дни като управител Камбитов източва от „Старт 2015“ ЕООД в личната си банкова сметка солидна сума и след това прехвърля управлението й на Благов, който пък на следващ етап се оттегля и мястото заема бившата счетоводителка на кмета на Благоевград Румяна Шекерлийска.

Управникът Камбитов притежава няколко фирми и въпросът е доколко това е  морално за човек на изборен пост?! Най-грозното е, че Атанас Камбитов сам замесва децата си в имотните си въртележки, а когато фактите се огласят публично, се обижда и приканва тях да го оправдават с неистини. 

Челният кметски опит смело прилага и заместничката му Христина Шопова, която в началото на годината регистрира своя фирма с управител майка си. Въпреки високопарните й декларации, че дружеството не работело, се оказа, че  дни след учредяването му от него е преведена  солидна сума пари, вероятно капаро за закупуване на жилище.

Този път „чудото“ не се разминава „за три дни“.  Всички избиратели в Благоевград очакват кмета Ат. Камбитов и заместничката му Хр. Шопова да излязат пред обществеността и дадат яснота за фирмите си, защо и как участват в тях и какви финансови операции извършват, докато съвместяват частните и обществени постове.

АНДОН ТОДОРОВ,

общински съветник от Партия на зелените

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *