Общинският съветник Б. Христов и Н. Иванов номинирани за областния съвет на БСП, д-р П. Дангов с 10 гласа отпадна

Д-р Първан Дангов не получи достатъчно доверие от ръководството на БСП в Дупница. Номинацията му за член на областното ръководство са подкрепили 10 от общо 27 членове на ръководството на структурите в община Дупница. Това е станало на специално заседание, проведено преди дни, на което общинският съвет на БСП в Дупница е гласувал кои членове на столетницата от Дупница да представляват общинската структура в областния съвет.

Номинирани са трима: бившият кмет, сега общински съветник – д-р Първан Дангов, общинският съветник и строителен предприемач от Яхиново Бойко Христов и Николай Иванов, съпруг на бившата лидерка на женската организация на БСП в Дупница и зам. областен управител на Кюстендилска област Мария Чочова.

Най-много гласове е получил общинският съветник от БСП Бойко Христов – 24, следван от Н. Иванов – 18 гласа. Те двамата ще са представители на общинската структура на БСП в областната организация. Д-р Първан Дангов с 10 гласа отпада.

Квотата на общинската структура от Дупница в областното ръководство на партията е от 5-има души. Депутатът от БСП д-р Иван Ибришимов, областният лидер на БСП Станислав Павлов и лидерът на БСП в община Дупница Александър Анин влизат в областния съвет по право като лидери на партията. Останалите двама се избират от местното ръководство на столетницата, сега това са Бойко Христов и Николай Иванов.

Любопитното е, че д-р П. Дангов е получил почти еднакъв брой номинации за кандидат-депутат от БСП – Дупница заедно със сегашния народен представител д-р Иван Ибришимов, а не се успя да събере гласове за член на областното ръководство. Това провокира коментари, че е толериран от Корнелия Нинова за депутатски пост. При идването на Корнелия Нинова през месец август на събора на социалистите в местността Жабокрек д-р Първан Дангов и партийният лъв от БСП в Бобов дол Валери Радлев са били неотлъчно до нея и темата за листата е подхваната още тогава, коментират социалисти.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с д-р П. Дангов и го попита „глади ли панталони” за депутат от БСП от Кюстендилска област и среща ли се тайно с К. Нинова, на което той отговори:

„Да бъда депутат не е детската ми мечта. Не държа на всяка цена да бъда избран за депутат. Имам си добра работа, която обичам. Парите, които изкарвам от нея, ми стигат. Що се отнася за тайни срещи с К. Нинова, няма такова нещо. Да, познаваме се с нея, водили сме политически разговори през годините, но нищо повече“, категоричен бе д-р П. Дангов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *