Общинският съветник от Партия на зелените А. Тодоров: Камбитов заблуждава обществеността! Ако не се извини, отива на съд за разпространяване на невярна информация срещу лидер на трета по сила партия, за която са гласували много граждани на община Благоевград

Атанас Камбитов направи голяма грешка като извика директорки на детски градини да се изказват от трибуната на ОбС. Много жалко, че Камбитов, вместо да се нагърби да изслуша, да се запознае с проблема, той скочи като ужилен и без да мисли, накара директорките да се обясняват. А най-жалкото е, че се опита да омаловажи проблема и да измести акцента. Той ми вкара думи в устата не само с неговото изказване в зала, но и с неговия пост във Фейсбук. Там е видно, че се пишат неща, които не съм казвал. Излъга, че съм казал, че децата са гладни и жадни, опита се да подведе и настрои директорките на детски градини срещу мен. Но не може да излъже родителите, те знаят, че има проблем. Единственото нещо, което съм казал, е, че имам информация и сигнали, че децата пият от една пластмасова чашка. И за да решим този проблем, трябва да вземем мерки и решение. Като едно бързо и адекватно решение е да отделим средства от бюджета, парите не са много. Общината трябва да доставя вода в детските градини, за да има ред и контрол.
След заседанието на ОбС си направих труда да изгледам видео от изказването на директорките. Там никъде не чух те да отговарят на моя въпрос за това, че има сигнали, че децата пият от една пластмасова чашка. Напротив, явно по указанията на кмета или някой негов подчинен те през цялото време говориха, че децата не са гладни и жадни и че има вода и храна. Прочетоха и предписанието от РЗИ. С две думи, не казаха нищо. Но аз не се сърдя на тях, защото те са зависими, а и подведени. Аз все пак имах възможност да изгледам какво са казали, а те нямаха. Защото те явно бяха подведени по телефона в опита да ги запознаят и ориентират в „правилната“ посока какво да говорят. Едно извинение от директорките ме устройва при тази ситуация.
Чакам извинение и от Камбитов, защото никога не съм казал подобни неща. Ако не се извини, отива на съд за разпространяване невярна информация срещу лидер на трета по сила партия, за която са гласували много граждани на община Благоевград.
АНДОН ТОДОРОВ,
лидер на Партия на зелените

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *