Овесени ядки с канела за кръвна захар в норма  

Поддържането на кръвната захар в норма е от съществено значение за здравето, особено за хора над 55 години. Една лесна и вкусна рецепта, която може да помогне, е овесена каша с ядки и плодове.

Необходими продукти:
1 чаша овесени ядки
2 чаши вода или мляко по избор (може и растително мляко)
1/2 чаша нарязани пресни плодове (ягоди, малини, ябълка)
1/4 чаша сурови ядки (бадеми, орехи)
1 супена лъжица ленено семе или чия
1/2 чаена лъжичка канела

В средно голяма тенджера загрейте водата или млякото до кипене. Добавете овесените ядки и намалете котлона. Оставете да къкри за около 5-7 минути, като разбърквате от време на време, докато кашата стане кремообразна. Свалете тенджерата от огъня и добавете канелата, която помага за регулиране на кръвната захар. Разпределете кашата в купички и добавете нарязаните плодове, суровите ядки и лененото семе или чия.

Тази рецепта е богата на фибри благодарение на овесените ядки и плодовете, които помагат за забавяне на усвояването на захарите и поддържане на стабилни нива на кръвната захар. Ядките и семената осигуряват здравословни мазнини и протеини, които допълнително стабилизират кръвната захар и осигуряват дълготрайна енергия.

Това е перфектната закуска, но може да се консумира и като междинно хранене. Тази лесна и бърза рецепта не само подпомага поддържането на кръвната захар в норма, но и е вкусна и питателна, което я прави отличен избор за всеки ден.Ретро.бг

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *