ОГНЕН УЖАС В РАЗЛОГ! 10 м пламъци бушуваха в къща, очевидци: Беше страшно

Голям пожар изпепели покрив на къща в Разлог и вдигна на крак местните огнеборци. Огнената стихия лумнала в полунощ на събота срещу неделя в дома на Костадин Мардов на ул. „Георги Бенковски“. Пламъците много бързо обхванали покрива и се разраснали още повече от складираните на тавана голямо количество платове, дрехи и други вещи, които се запалили като факли и ситуацията се усложнила. Изгорял е гредоредът, който рухнал.

Два противопожарни автомобила от РСПБЗН – Разлог и един от РСПБЗН – Банско били изпратени на място за овладяване на огнената стихия, която се засилвала все повече и застрашавала да обхване и съседните две къщи, едната от които на калкан с горящата, а другата в непосредствена близост до нея. Пожарникарите успели да спасят съседните домове и да овладеят огъня, който обаче изпепелил напълно покрива на къщата на сем. Мардови. Големи са пораженията и на втория етаж, който сериозно е пострадал от няколкочасовото обливане с вода и от сгромолясалия се гредоред.

В помощ на огнеборците се притекли и много съседи на семейството, които също прекарали безсънна нощ. Повече от два часа пожарникарите се борили с огромните пламъци и останали на място до ранни зори, за да следят за вторични огнища. Заради големия пожар и спряното електроподаването няколко часа и целият град останал без ток. Електричеството е възстановено след пълното потушаване на огъня.

„Беше страшно! Пламъците бяха поне 10 метра високи. Благодарение на професионализма на момчетата от пожарната не се запалиха и други къщи. По едно време си мислехме, че няма да успеят да спасят двете съседни, толкова голям беше огънят. Всички съседи бяхме на крак, изкарахме нощта навън. Не знаем как се е запалило, а и лично аз разбрах, когато чух сирените на пожарните, чак тогава видях, че гори къща“, разказа съседка на пострадалото семейство.

Други споделиха, че пожарните автомобили са били затруднени и им се наложило да обикалят и влизат от едната страна на улицата заради оставен от предния ден незаровен изкоп за канализация. „Имаше голяма авария в петък и оставиха изкопа така”, обясниха съседите.

Причините за пожара все още не са ясни. Предполага се, че е предизвикан от късо съединение или непочистен комин.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *