Одрусаха с 800 лв. шофьор на БМВ, засечен от радар със скорост 164 км/ч на АМ „Струма“

Шофьор на БМВ бе одрусан с глоба от 800 лв. заради превишена скорост. Той бил засечен от мобилна радарна установка на КАТ да кара със 164 км/ч на АМ „Струма”. На този участък тогава била въведена временна организация на движение за вход и изход на строителен обект, като към тази дата допустимата максимална скорост на движение била 90 км/ч, каквато е в извъннаселено място. Имало дори и поставен предупредителен знак Д6 „Край на магистралата” ведно с указателна табела Т1, която показвала 1500 м до края на АМ „Струма“. Шофьорът обаче бил набрал инерция и профучал с висока скорост, която е засечена от мобилен радар с камера, която го заснела.

Впоследствие нарушителят получил по куриер писмо с електронен фиш, издаден от ОД на МВР – Благоевград, в който заради превишението на скоростта със 74 км му била наложена глоба от 800 лв. Той обжалвал електронния фиш пред Районен съд – Благоевград с мотива, че нямал дата на издаване, липсвало и описание на нарушението.

Като свидетел по административно-наказателното производство е разпитан полицейският служител, който бил обучен да работи с мобилна система за видеоконтрол. Той обяснил, че в работата на мобилното автоматизирано техническо средство няма човешка намеса, като служителят на КАТ само поставя начало и край на работния процес, което се изразява в позициониране, включване и задаване ограничението на скоростта, изключване и демонтиране.

Съдия Гергана Симеонова счита нарушението за доказано и потвърждава електронния фиш, като показателна за точната работа на мобилната радарна установка била снимката, на която освен автомобила на жалбоподателя били заснети още два автомобила с превишена скорост.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Факт

    Громаджиите да си намерят друг път за самосвалите.Заради тях магистралата е с тия ограничения.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *