Екшън с випове пред дискотека в Благоевград влиза в съда! Юли Мирчев на подсъдимата скамейка за опит за убийство

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Юли Мирчев за извършени от него престъпления – опит за убийство и нанасяне на лека телесна повреда (по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 и по чл. 131, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК).

Обвиняемият Ю. Мирчев и брат му – Георги, са от гр. Благоевград и са известни с прякори „Фриковете“.

През 2013 г. между Георги  и К.Д. (по прякор „Бамбалеята“) възникнал конфликт по повод неправилно паркиране, като след тази случка, при срещите им, те продължили да разменят обидни думи.

Късно през нощта на 18.06.2015 г. обвиняемият Мирчев получил обаждане по телефон от брат си, който му разказал за случващата се разправия между него и К.Д. и приятеля му Д.И. (по прякор „Мано“) в дискотека в града.

Ю. Мирчев веднага извикал такси и се придвижил към въпросното заведение, като при пристигането и непосредствено преди входа той извадил от дрехата си нож.

На стълбите във фоайето на дискотеката той настигнал Д.И. в гръб и с носеното от него оръжие му нанесъл удари, след което се насочил към брат си и К.Д., които продължавали да се карат.

Обвиняемият нанесъл силен удар с ножа в областта на лявата гръдна половина на К.Д. и замахнал втори път да го прободе, но пострадалият успял да хване острието и по този начин отбил удара.

Въпреки намесата на охранителите на заведението да ги разтърват и да изведат Мирчев навън, той успял да се отскубне и отново се насочил към К.Д., за да му нанесе пореден удар, но бил възпрепятстван.

От заключението на извършените съдебномедицински експертизи се установява, че на Д.И. са били нанесени две прободно-порезни наранявания в областта на дясната ребрена дъга и лявата страна на коремната стена, причинили временно разстройство на здравето, неопасно за живота. К.Д. е бил удрян с юмруци, ритан с крака, намушкан с нож в сърдечната област на гръдния кош, където се намират жизненоважни органи, и порязан по лявата ръка, докато се предпазва.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият Мирчев твърди, че не е носил нож в себе си и не е нанасял удари с него на пострадалите лица. Тези негови обяснения са били опровергани, както от показанията на свидетелите, така и от изготвените съдебномедицински и комплексна видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи.

Предстои делото да продължи в съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *