Опасно силен вятър в цялата страна

Седмицата ще започне с топло, но ветровито време. Облачността ще е разкъсана с тенденция да намалява в хода на деня. Температурите ще са между 12 и 17 градуса, сравнително по-топло в Южна България. Вятърът в цялата страна ще бъде силен. В сила е жълт код за опасно време. Силни пориви до 100 км/ч. ни очакват в северната половина на страната около обяд и в ранния следобед, предава Нова ТВ. 

В планините поривите на вятъра ще са по-силни, най-вече в Централна, Източна Стара планина и в Рила. Въпреки това температурите ще са високи за сезона – между 3 и 7 градуса, до 12-13 градуса в Банско и Добринище.

Причината за вятъра и за високите температури е студен атмосферен фронт, свързан с циклон, преминаващ северно от нашата страна. Валежите от него обаче са в Румъния, Украйна и Русия. В близките дни по Адриатическото крайбрежие очакваме оформянето на още една област с ниско атмосферно налягане. Нейното преминаване над Балканите ще е съпроводено отново с вятър, най-силен в четвъртък. Ще има и превалявания от дъжд в по-голямата част на страната, в Източна България очакваме и гръмотевици. Сняг ще вали само в планините на Западна и Централна България.

Дневните температури ще се задържат високи през цялата седмица. В петък обаче в Западна България ще е малко по-студено и термометрите ще паднат под 10 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *