Опозицията в Сапарева баня се въздържа при гласуването на бюджета на общината, зам. председателят на ОбС Н. Фарфаров: Наливаме пари за образование, а децата намаляват, може да останем и без училище

Опозицията в минипарламента в Сапарева баня не подкрепи бюджет 2019. За финансовата макрорамка на общината гласуваха  общинските съветници от ГЕРБ и БСП, опозиционерите Костадин  Николов, Светослав Андреев и Георги Попмихайлов се въздържаха. Бюджетът на курортната община е с 54% по-висок от миналогодишния и е в размер на 8,5 млн. лв. В него са заложени 5000 лв. за представителни разходи на кмета Калин Гелев за 2019 г. Фонд СБКО през тази година ще е в рамките на 3% от месечното трудово възнаграждение на служителите в общината. В бюджета са заделени 40 000 лв. за изплащане на помощи на родителите на новородени деца в Сапарева баня.

„С продажбата на имоти решаваме частично проблемите на общината. Трябва да помислим как да управляваме и да използваме общинската собственост, за да има приходи от нея. Да обърнем внимание на летището край Сапарева баня, да го използваме така, че да печелим от него. Приходът от минералната вода за 2019 г. се очаква да е 250 000 лв.“, заяви К. Николов.

Зам. председателят на ОбС Николай Фарфаров обърна внимание, че се заделят много пари за образование, но ефектът е малък. „Ние заделяме много средства за единственото училище в общината, гласуваме маломерни паралелки, което може да доведе общината да остане без училище. Ние наливаме пари, а децата намаляват. Нека учителите да направят така, че децата да останат да учат в Сапарева баня, а не да ходят на друго място. Малко пари са заделени за култура в общината, само 7500 лв., а градът ни се очертава не само като курортен център, а и като културно средище“, заяви Н. Фарфаров.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *